Eigenaren van eenmanszaken krijgen allemaal een nieuw BTW-identificatienummer (btw-id). Het huidig btw-nummer is namelijk in strijd met de wet op de privacy.
De belastingdienst is inmiddels begonnen met het verzenden van de brieven met het nieuwe btw-id.

Uw privacy beter beschermd

Omdat de Belastingdienst het vermelden van een btw-identificatienummer(btw-id) op facturen en andere communicatiemiddelen verplicht stelt heeft de Belastingdienst alle eenmanszaken een nieuw btw-identificatienummer toegekend. In het nieuwe btw-identificatienummer(btw-id) is het burgerservicenummer (BSN) van de ondernemer niet langer meer verwerkt. Hiermee voldoet de Belastingdienst aan de wettelijke eisen omtrent de privacy.

Wat gaat er voor u veranderen?

Vanaf 1 januari 2020 gaat u het nieuwe btw-identificatienummer (btw-id) gebruiken voor al uw zakelijke contacten. Staat uw oude nummer nog op brieven of andere communicatiemiddelen zoals op uw website? Vervang deze dan door het nieuwe btw-identificatienummer (btw-id). Doet u zaken binnen de EU? Geef dan tijdig het nieuwe btw-identificatienummer (btw-id) door aan uw leveranciers.

Ook oud nummer nog gebruiken

Uw huidige (oude) btw-nummer blijft nog wel gebruikt worden voor het doen van de BTW-aangifte en in verdere contacten met de belastingdienst.

Heeft u hier vragen over of wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

BTW ID
contact